MAI: LELLO//ARNELL - Jørgen Craig Lello & Tobias Arnell


A Series of Incidents Leading Up to an Event
of Great Historical Significance
BESTILL/ORDER>>

Pris/Price: 9000,- Nkr (innrammet,frame)+ frakt
Reg# SBE.05.LA
År/Year: 2008
Størrelse/Size: 70 x 92 cm
Lightjet print på dibond
Opplag/Edition: 12+ap
Signert, datert og nummerert av kunstneren på baksiden/
Signed, dated and numberd by the artist on verso.

Arbeidet er utstilt på TORPEDO frem til 12. juni.

www.lelloarnell.com


LELLO//ARNELL - Jørgen Craig Lello & Tobias Arnell
Jørgen Craig Lello & Tobias Arnell er begge utdannet ved Statens Kunstakademi, der de ble uteksaminert henholdsvis i 2006 og 2005. De har siden deltatt på Norsk Skulpturbiennale og Lights On - norsk samtidskunst ved Astrup Fearnley Museet i tillegg til gruppe- og separatutstillinger i Norge og Sverige og har blitt innkjøpt til Astrup Fearnley-samlingen og Region Skånes samling samt private samlinger. I 2009 har de separatutstillinger ved Galleri 21 i Malmö og Christianssands Kunstforening.
De har samarbeidet siden 2003 og benytter seg av logisk brutte tankerekker, falsk forklaring og fiksjonelle scenarier i sin utforskning av hvordan verden fortolkes og forstås. De arbeider primært med skulptur, men lar gjerne dette mediet blø ut i fotografi, maleri og billedverk. Visuelt bærer verkene preg av en resignert trash- og DIY-estetikk, med pretensjoner om slickness, og selv om arbeidene er fundamentalt idé-baserte, gjennomsyres de av en sterk materiell og skulpturell fremgangsmåte.
Arbeidene deres setter spørsmålstegn ved grunnleggende samfunnsstrukturer og metodologier, og deres gyldighet. Ved å benytte historiske dokumenter og hendelser, oppfattede underliggende strukturer, objekter og symboler, blir et bredt spekter av sammenkoblede emner utsatt for en dekonstruktiv prosess, som munner ut i en skråstilt oppfattelse av «det hele bildet».

Den røde tråden i verkene er måten emnene har blitt behandlet på - både tematisk og materielt - og dette konstruerer en fortolkning som kjennes fullstendig, om enn ugyldig, eller til og med vanvittig.